نزول قیمت مسکن ادامه‌دار خواهد بود؟

نزول قیمت مسکن ادامه‌دار خواهد بود؟

عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان با تاکید بر اینکه افت نرخ مسکن بعد از جهش ۱۲۰ درصدی طبیعی است، گفت: نبود سیاست‌های حمایتی و تسهیلات برای بالا رفتن قدرت خرید باعث شد، فاصله قدرت خرید مسکن بیش از پیش افزایش یابد.

گسترش‌نیوز: حسن محتشم در پاسخ به این سوال که روند نزولی نرخ مسکن آغاز شده، آیا این روند ادامه دار خواهد بود یا خیر؟ گفت: با توجه به سابقه معاملات مسکن از ابتدای انقلاب تاکنون همواره نوسانات نرخ به صورت سینوسی و نوسانی بوده است؛ نرخ مسکن از سال گذشته تاکنون ۱۲۰ درصد رشد داشت که این رشد نرخ به دلیل رکود حاکم بر بازار مسکن از سال ۹۲ تا ۹۶ بود.

وی افزود: این افت معاملات مسکن که توام با کاهش نرخ خواهد بود، به نظر می‌رسد طبیعی باشد، چرا که همواره تجربه نشان داده که قیمت‌ها وقتی به شدت افزایش یافت درصد اندکی افت می‌کند، حال باید در نظر داشت که اگر فکری به حال افزایش عرضه مسکن نشود فاصله زیاد میان عرضه و تقاضای مسکن در آینده خطرناک خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: رشد نرخ در طی یک و نیم سال گذشته باعث شد قدرت خرید متقاضیان کاهش یابد و متاسفانه نبود سیاست‌های حمایتی از سوی دولت و نبود تسهیلات مناسب باعث شده تا فاصله قدرت خرید مسکن را بیش از پیش افزایش دهد.

عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان با تاکید بر اینکه به نظر می‌رسد نبود یک برنامه‌ریزی مشخص در ساخت‌وساز و بدون نیاز سنجی لازم باعث شده تا بخش مسکن دوباره در رکود فرو برود ادامه داد: توزیع نامناسب ساخت‌وساز بدون نیاز سنجی باعث شده تا درحال‌حاضر در تهران بیش از ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه داشته باشیم.

وی افزود: دولت باید با اجرای مالیات بر عایدی سرمایه فکری برای این واحدهای مسکونی خالی از سکنه که سرمایه عظیم کشور را در خود محبوس کرده اند، داشته باشد.

وی تصریح کرد: رشد نرخ مسکن باعث شده تا متقاضیان واقعی مسکن توان خرید نداشته باشند، بنابراین دولت باید برنامه‌ای برای بالا بردن قدرت خرید متقاضیان داشته باشد، چرا که اگر متقاضی توان خرید نداشته باشد سازنده‌ها نیز رغبتی برای ساخت از خود نشان نخواهند داد.

به گفته محتشم، اگر چه این روزها شاهد افت نرخ و تعداد معاملات هستیم، اما عقب ماندن عرضه مسکن از تقاضا خطرناک خواهد بود.

روند نزولی قدرت خرید متقاضیان مسکن به دلیل رشد بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت‌ها ماه‌هاست که ادامه دارد و سرانجام این کاهش قدرت خرید خود را با افت معاملات بیش از ۷۰ درصدی و کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصدی نرخ مسکن نشان داده است.

کارشناسان مسکن بر این باور هستند که رکود بخش مسکن به زیان اقتصاد کشور است، چرا که این بخش با ۳۰۰ شغل به صورت مستقیم در ارتباط است و بیش از ۱۳۰۰ شغل غیر مستقیم با رونق بخش مسکن به حرکت در می‌آید.

 

منبع: فارس

به بحث وارد شوید